zondag 11 mei 2014

Moederdag High Tea

Vorige week hadden Fernie, Twan en ik een diepzinnig gesprek over voedingspatronen, superfoods, voedselhypes en gezondheid. Want wat is bijvoorbeeld de doelgroep van een vegetarische slager? Zou je als je in Nederland een strikt macrobiotisch dieet wil volgen niet simpelweg omkomen van de honger omdat er te weinig eetbaars in de natuur groeit (de mogelijkheid uitgesloten dat je stopt met werken en bloggen om al je tijd te steken in het jezelf van voedsel voorzien). Eten is identiteit (dit staat niet ter discussie binnen ons drietal en mocht je geïnteresseerd zijn waarom dan kun je de masterscriptie van Fernie vast wel opvragen aan de RU) en waarom voelen wij ons in dat licht vaak aangevallen door mensen die claimen gezonder te eten dan wijzelf? En waarom voelen die mensen de behoefte constant te blaten over hun gezonde eetgewoontes en over bijvoorbeeld de slechte suikers en koolhydraten in brood (guilty as charged). Je voelt 'em al aankomen: ik werd nog net niet uitgemaakt voor een macrobiotische paleo-fruitariër, maar eens wat minder moral highground zou niet misstaan. Dus.Daarom vandaag allemaal heerlijke, relatief ongezonde, zoete en zoute gerechten, gemaakt voor de high tea voor Moederdag. Want ja, ik ben één van jullie en liever geen veganistische evangelist (voor iedereen die er nog twijfelde aan de stelling 'eten is identiteit' ;-).De traditionele high tea componenten mochten vanmiddag natuurlijk niet ontbreken: scones (die had ik al een keer gemaakt, dus geen problemen op dat vlak), chocoladebrownies:Worteltaart met banaan en kokosglazuur (jeugdsentiment intermezzo: 'mmmmmm! mmmmmm! mmmmmm! Bert, heb je nu alle kerstkransjes opgegeten? Ja Ernie...'):


Twee soorten sandwiches (op eigen inzicht, oftewel: gooi alles wat lekker is in één keer op een broodje (1: roomkaas met kipfilet. 2: geitenkaas, pesto en honing)):


En voor de carnivoren pigs in a blanket.Als finishing touch aardbeien, druiven, heel veel verschillende soorten thee en speciaal voor Julia oreo koekjes :-).


Niet alleen leuk om voor te bereiden, maar ook leuk om samen van te smikkelen terwijl het buiten keihard regent. Gezellige zondagmiddag gegarandeerd.