zaterdag 3 mei 2014

Westerpark


at5.nl

Afgelopen dinsdag nam Fernie me mee naar weer een nieuw deel van Amsterdam: het Westerpark. We liepen 'de wandeling van de vos' uit het boekje Natuurlijk Amsterdam van Remco Daalder. Vanuit de richting van station Sloterdijk liepen we langs volkstuintjes aan de ene kant en kantoorpanden aan de andere kant, dwars door het Westerpark.

everyplaces.com


Halverwege was het tijd voor een uitgebreide lunch bij De Bakkerswinkel, gevestigd in het oude Regulateurshuis van de Westergasfabriek. 'Een plek om dikgesneden boterhammen te eten', aldus hollandroute. Dik zuurdesembrood welteverstaan, met een flinke kop groentesoep. Goed toeven na een wandeling. En terwijl ik daar zat te genieten, droomde ik weer weg bij de gedachte van een eigen zaak in lekkernijen.

debakkerswinkel.nl


De terugweg leidde ons langs de Westergasfabriek zelf. En ja - er was nog even onduidelijkheid over -, die heeft Amsterdam tot 1967 voorzien van gas voor verlichting van straten en gebouwen. Na sluiting bleek de grond zo vervuild dat het terrein ongeschikt was voor woningbouw. Daardoor is het nu dus een groene, culturele (en culinaire) oase in Amsterdam West.

wikipedia.org


Op naar de volgende wandeling in weer een ander deel van Amsterdam (ja Fernie, the pressure is on ;-).

westergasfabriek.nl - Nog even dromen dan....