dinsdag 8 juli 2014

Tometo tomato


Onze eerste tomatenoogst begint serieuze vormen aan te nemen. Nadat ik een week uit logeren was geweest en Twan ze had verzorgd, zaten er ineens aan bijna alle trossen tomaatjes! Misschien dat ik ze toch teveel dood knuffelde en Twan de natuur meer zijn gang laat gaan... De gele bladeren zijn namelijk ook verdwenen en de planten een stuk groter. Ik hoefde alleen de dieven maar weg te halen.


Op dit moment wachten wij dus op de kleur rood. Aangezien het trostomaatjes zijn, hoeven ze niet meer heel veel groter te worden. Op aanraden van mijn grote vriend Landleven heb ik de planten gekopt boven de vierde tros, omdat de vijfde tros toch niet meer rijp schijnt te worden. Dan kan de groeikracht beter gaan naar de tomaten die er al aan hangen.


Sinds kort heb ik een 'nieuwe' telefoon (de oude van Julia) en ga ik dus ook mee in de vaart der volkeren: ik heb nu ook whatsapp. Nu moet ik zeggen dat het voor foto's en memes delen echt een uitkomst is. Maar de camera die op dat ding zit is echt ruk! Hij kan blijkbaar niet eens één tomaat scherp fotograferen. Mijn oude telefoon - wel met epische lens - hou ik dus mooi als camera (en als wekker, want ik ben een psycho als het aankomt op 'het vertrouwen van nieuwe apparaten' XD).Die week logeren heb ik natuurlijk gebruikt om te helpen in de tuin van mijn ouders, zodat ik na een paar dagen als een soort groenteman terug naar huis ging. Op de achterbank lagen een megakrop andijvie, een krop sla, verse uien en twee porties rode bieten. Ondanks dat ik er nu een beetje aan gewend raak, blijft het bijzonder dat je je eten zo uit je eigen tuin kunt halen. Of zoals Jan reageerde op de opmerking van mijn moeder aan tafel dat 'deze bietjes twee uur geleden nog in de tuin stonden': 'Alderbarstens!'

Gerelateerde posts:
Eerste oogst
1m2 moestuin: het vervolg
Augustus ingevroren
Kolossale paksoi
Vroege vogels
Zomerbloeiers
Wat nou 1m2 moestuin op pootjes?