vrijdag 20 mei 2016

VINAIGRE DE CIDRE / APPELCIDER AZIJN



Ook op onze kraam tijdens de Midzomermarkt op 18 en 19 juni: biologisch appelcider azijn, vinaigre de cidre, gemaakt van biologische cider. De culinaire mogelijkheden van appelcider azijn zijn eindeloos! Zo kun je het natuurlijk gebruiken als azijn in vinaigrette of als vervanger van wijn of cider in stoofpotten. Maar ook bij plantaardig bakken komt appelcider azijn goed van pas en je kunt er zelfs een levenselixer van maken! De dame van Les Vergers de Ducy vertelde dat dokter Jarvis (1881-1966), een Amerikaanse volksdokter een drankje voorschreef van honing, water en appelcider azijn. Elke dag een glaasje zou goed zijn tegen allerlei ouderdomsklachten en je gezondheid een boost geven. Ik zou zeggen: baat het niet dan schaadt het niet! 

Levenselixer van dokter Jarvis

Vul een glas met water en roer er 1 tl appelcider azijn en 1 tl honing doorheen. 
Drink het elke dag en wordt er honderd mee. 

Jarvis is er zelf 85 jaar mee geworden. Nou, daar doen we het ook voor toch?


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen