vrijdag 10 oktober 2014

Aanwinsten van deze week



Het assortiment van Pollepel in de Keuken is deze week uitgebreid met twee vegan taarten en één vegan cake en daarbij heb ik drie seizoenen aangedaan: zomer, herfst en winter. Als eerste de zomerse Frambozencheesecake op basis van cashewnoten. Een taart die je bewaart in de vriezer en die langzaam smelt op je bord.


Dan de Perencake met gember die het beste van de herfst bij elkaar brengt: zachtzoete peer en kruidige gembercake. En ik kwam erachter dat deze cake zich samen met een kop koffie prima leent voor een heerlijk ontbijt!



Als laatste de Cranberrytaart met peer, een echte wintertraktatie. Vooral de bodem van walnoten en dadels viel erg goed in de smaak bij het testpubliek, maar mij kun je ook wakker maken voor de vulling van cranberries omhuld in ahornsiroop! Drie seizoenen in één week, wat ben ik toch een bofkont. Volgende week wordt chocoladeweek met stapeltaarten, espressotortes en chocoladecake. Keep you posted!

Gerelateerde posts:
Suikervrije appeltaart met cranberry's
Code cacao: Chocoladetaart
Normandische appeltaart
Ouderwetse appeltaart
Verjaardagstaart: Stapeltaart van pompoen met kokosglazuur / Chocoladebanaantaart met walnoten
Sippe tijdschriften (of toch niet?): Worteltaart met romig glazuur