vrijdag 19 december 2014

CHOCO-KOKOSBALLETJES


Kerst is voor mij bij uitstek de tijd voor chocolade. We luisteren niet voor niets elke advent naar 'Kerstfeest met Bert en Ernie' waarin zij luidkeels zingen: 'we houden van pinda's met een laagje chocoláááá'. In de afgelopen weken heb ik chocolademuffins, chocolademuesli en chocoladeballetjes gemaakt. Met een beetje geluk zijn ze in 2015 allemaal onderdeel van het assortiment van Pollepel in de Keuken! Hierbij het recept voor de chocoladeballetjes: simpel en heel fijn als je veel bezoek krijgt rond Kerst en Oud&Nieuw, want je kunt er in één keer een stuk of dertig maken. Ik heb het recept plantaardig gemaakt: is het wat minder erg als je ze alle dertig zelf opeet in de kerstvakantie.

De Chocoloco Muffin
Recept Choco-Kokosballetjes 
ca. 30 stuks
30 min. bereidingstijd
1 uur wachttijd

Ingrediënten:
300 gr havermout
1 tl vanille extract
30 ml espresso
5 el cacaopoeder
100 gr poedersuiker
120 ml gesmolten kokosolie
50 gr gemalen kokos

1. Meng havermout, cacaopoeder en poedersuiker in grote kom. Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, espresso en vanille extract. Mix kokosoliemengsel met havermoutmengsel en spatel goed door elkaar. Je moet balletjes van het mengsel kunnen vormen. Lukt dat nog niet, voeg dan nog wat gesmolten kokosolie toe.

2. Maak balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Leg de kokos in een diep bord en rol de balletjes erdoor zodat ze rondom bedekt zijn met kokos. Laat ze een uur afgedekt opstijven in de koelkast. Serveer bij een kop sterke koffie of als snack bij de oudjaarsconference.

Prima kerstcadeautjes: FunckyChunky Chocolate GranolaIk wens iedereen een heel mooie Kerst, een knallend Oudjaar en veel liefde en vriendschap in 2015. Tot in het nieuwe jaar! En zing allemaal nog een keer mee met Bert en Ernie: 'Wij houden van lekkere hapjes!' (vanaf 5:09)

Gerelateerde posts:
Mini appeltaartjes
Fluoriserende cakejes
Lentemuffins!