Leaf-its van www.paperoriginals.nl |
Papieren plantjes van www.paperoriginals.nl |
Kaarten met groeipapier van www.paperoriginals.nl |
Ook Home and Garden doet aan cadeautipverspreiding. Hier meer handige cadeautjes of kitscherige theepakketjes. Een antibutshoesje voor appels en een theepakket met when I get that feeling I need sensual heeling. Nice!
Appelhoesje van www.madame-charlotte.nl |
Sensual Healing theepakketje van www.madame-charlotte.nl |
Naast coole cadeautips staan er in Home and Garden heerlijke taart- en dessertrecepten. Wat dacht je
bijvoorbeeld van Worteltaart met romig glazuur? Wel echt een feesttaart, niet echt iets voor een luie zondagmiddag (alhoewel, als je het glazuur weglaat en de taart serveert met hazelnoten dan wil ik mijn luie stoel wel uitkomen hoor ;-):
Worteltaart met romig glazuur
Ingrediënten taart:
4 eieren (of 4 el chiazaad 15 min geweekt in 12 el water :-)
250 gr bruine basterdsuiker
185 ml zonnebloemolie
300 gr bloem, gezeefd (je kunt ook speltmeel gebruiken)
2 tl bakpoeder
1 tl zout
1 el gemalen kaneel
400 gr geraspte wortelen
60 gr gehakte walnoten
Ingrediënten glazuur:
150 gr zachte roomboter
200 gr roomkaas
250 gr poedersuiker
1/2 tl vanille extract
geroosterde hazelnoten
Benodigdheden: ingevette of beklede springvorm
Bereidingswijze:
Verwarm oven voor op 180 graden. Klop voor taart eieren, suiker en olie door elkaar. Meng in andere kom bloem (of speltmeel) met zout, bakpoeder en kaneel en spatel dit door eimengsel. Voeg wortelen en walnoten toe en roer alles goed door elkaar. Doe beslag in springvorm en bak in 50 min gaar. Check met een sateprikker of taart gaar is (steek sateprikker in het midden van de taart, komt ie er droog uit, taart is gaar). Haal taart uit oven en laat helemaal afkoelen (liefst op rooster).
Meng voor glazuur roomkaas, roomboter, poedersuiker en vanille extract. Als taart helemaal is afgekoeld: snijd hem horizontaal doormidden (als je niet zo'n touwsnijder hebt, doe het dan met een broodmes, dat doe ik altijd en het werkt prima). Besmeer iedere helft taart met een helft van het glazuur en zet helften taart weer op elkaar. Bestrooi met geroosterde hazelnoten.
Hmmmmmmmmmmmmmmm.
Doet me denken aan mijn pompoentaart die ik maakte voor mijn bday partee in de Hortus en die was echt niet te versmaden!
Pompoentaart met honingglazuur en geroosterde hazelnoten |
Courgettekoekjes
Ingrediënten:
1 grof geraspte courgette (ong 300 gr)
30 gr bloem
50 gr fijne polenta
25 gr geraspte kaas
1 bosui in fijne ringen
1 ei (of 1 el chiazaad 15 min geweekt in 3 el water :-)
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Verwarm oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verdeel mengsel in ong. 8 balletjes op een beklede bakplaat en druk balletjes plat. Bak koekjes 15 min in oven. Voor een knapperig korstje kun je ze nog 4 min onder de grill zetten.
Courgettemuffins
Ingrediënten:
250 gr grof geraspte courgette
2 eieren (of 2 el chiazaad 15 min geweekt in 6 el water :-)
125 ml zonnebloemolie
150 gr suiker (maar dat kan ook minder hoor)
225 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda (natuurwinkel, bijv. Ekoplaza)
60 gr gedroogde cranberry's
Benodigdheden:
bakblik voor 12 muffins. Een bakblik dus en geen siliconenvorm, want als daar eenmaal je afwasmachinegeur/smaak aanzit dan komt het niet meer goed (bij mijn lentemuffins van de vorige keer was de ranzige schoonmaakcitroenmelange dwars door de muffinvormpjes in de muffins getrokken, echt ranzig, dus dat ding heb ik weggegooid).
Bereidingswijze:
Verwarm oven voor op 175 graden. Klop eieren (of chiazaad), olie en suiker in kom romig. Zeef meel, baksoda en bakpoeder in kom en klop door elkaar. Voeg courgetterasp en cranberry's toe. Verdeel beslag over 12 muffinvormpjes in blik (of direct in blik, wat je wil) en bak muffins in 25-30 min gaar.
Zoetekauw, party on of behoefte aan wat extra vet om de botten? Versier de muffins met roomkaasglazuur: Meng 200 gr verse roomkaas met 100 gr gezeefde poedersuiker tot egaal geheel. Roer sap van 1 limoen erdoor. Verdeel over muffins.
Goed. Na deze loftrompet over alle huis-, tuin- en keukentijdschriften hierbij ook nog enige nuance: ja, er staan óók artikelen in Landleven en Buitenleven die té sip voor woorden zijn. Zoals iemand die 'gefascineerd is door de onderschatte volkskunst van lokvogels', de ode aan de Friese parel (een paardenras just so you know) op rijm of het artikel over 'spades en batsen' met de aantrekkelijke eerste zin 'Voor elke klus op het erf is er de juiste spade, schop of bats. Maar weet u welke?' Het artikel 'het NK maaien met de zeis' spant echter de kroon. Je kunt je opgeven als je 'best handig bent met een zeis'. En wist je dat de jury let op 'netjes maaien, lengte van het gras, tijd per team, afwerking en de lichaamshouding tijdens het maaien'? Dat zijn toch machtig mooie weetjes die het verschil kunnen maken tijdens een stilgevallen familiebijeenkomst!
Gerelateerde posts:
Suikervrije appeltaart met cranberry's
Code cacao: Chocoladetaart
Aanwinsten van deze week: Cranberrytaart met peer
Normandische appeltaart
Ouderwetse appeltaart
Verjaardagstaart: Stapeltaart van pompoen met kokosglazuur / Chocoladebanaantaart met walnoten