Het recept is super simpel (zie onder) en de kruidenmelange geeft je echt een herfstgevoel: sloffen aan, een goed boek bij de hand en genieten van een heerlijke cake met een flinke kop warme choco. Dat gevoel vroeg om mijn nostalgisch Aap Noot Mies-uitzet servies. Happy cocooning!
Ook zonder de peer is de cake heerlijk. Het lijkt nu meer op een kruidkoek. Zo zou hij er 'eigenlijk' uit moeten zien:
Recept Perentaart met gember:
Ingrediƫnten:
120 gr
speltmeel ½ tl zeezout
1 tl baksoda ¼ tl nootmuskaat
¼ tl kaneel ¼ tl kruidnagelpoeder
1 tl
gemberpoeder 4
kleine rijpe peren
60 ml
zonnebloemolie 50gr rietsuiker
60 ml honing 60 ml water
1 tl
appelazijn 1 groot
ei
1. Verwarm
oven voor op 175C. Mix meel, baksoda, zout en kruiden in een grote kom.
2. Was, schil
en ontpit de peren. Zet ze staand in een bakvorm (cakevorm geeft mooiste resultaat).
3. Verwarm de
olie, rietsuiker, honing en water op laag vuur onder constant roeren, totdat
honing en suiker zijn gesmolten. Laat goed afkoelen, voeg dan de appelazijn en
het ei toe. Als het helemaal is afgekoeld, voeg het toe aan de meelmix en
roer/mix het door elkaar.
4. Schenk het
beslag rondom de peren. Bak in de over 35-40 min. Serveer warm of op
kamertemperatuur.
Gerelateerde posts:
Victoriaanse cake met aardbeien en frambozen
Bitterkoekjescake met sinaasappellikeur
Kruidkoek met honingraat
Clementinetaart
Halloweencake
Pollepel in de Keuken serveert Amandeldadelcake
Bananenbrood
Cranberry Cheesecake
Gerelateerde posts:
Victoriaanse cake met aardbeien en frambozen
Bitterkoekjescake met sinaasappellikeur
Kruidkoek met honingraat
Clementinetaart
Halloweencake
Pollepel in de Keuken serveert Amandeldadelcake
Bananenbrood
Cranberry Cheesecake
Hok en Duif, oftewel 'Harry's Place' en Harry :-) |
En ons Schaapje en onze Oscar zijn ook van de partij :-) |