Dit weekend zou ik samen met een vriendin naar de proeverij van Eet!Verleden in de Commanderie van St. Jan gaan. De heerlijkheden die ik daar zou hebben gezien en geproefd had ik graag hier met jullie willen delen. Helaas besloot mijn constitutie anders. Zaterdag werd ik wakker met keel-, hoofd- en spierpijn :-( Het leek me niet zo sociaal om mijn vriendin helemaal vanuit Amsterdam naar Nijmegen te laten komen nu de kans groot was dat ik de hele zondagmiddag alleen maar zou zitten te proesten en te niesen. De proeverij bij Eet!Verleden hebben we dus uitgesteld tot volgende maand. Wordt vervolgd.
Het plan was om zondagavond pannenkoeken te eten. Meestal eten we die met spek, suiker, stroop en jam. Maar als je griepverschijnselen hebt en die graag een schop onder de kont wil geven, wil je liever iets gezonders. Dus heb ik pannenkoeken gemaakt met appel, rozijnen en honing. Ook dat was voor herhaling vatbaar :) En om er nog wat vitamines tegenaan te gooien heb ik 's avonds een alcoholvrije fruitcocktail gemaakt met appel en mandarijn.
Lijnzaad/havermoutpap met vruchtensiroop, goedgevulde pannenkoeken en een fruitcocktail. Ik ben erg benieuwd of de proeverij bij Eet!Verleden hier volgende maand aan kan tippen. We gaan het meemaken :)
Recept Lijnzaad & Havermoutpap
Ingrediënten:
5-8 el havermout
4-6 el lijnzaad
ong. 250 ml water
ong. 150 ml melk
Voor een feestmaal:
3 el vruchtensiroop
Avond van tevoren: meng 5 el havermout en 5 el lijnzaad en laat weken in ong. 250 ml water (hoeveelheid havermout/lijnzaad kun je naar wens aanpassen).
Volgende ochtend: havermout + lijnzaad in een pannetje, voeg melk toe, op middelhoog vuur aan de kook brengen, op laag vuur in ong. 1 min. laten binden terwijl je roert (anders krijg je geen pap, maar melk met stukjes havermout en lijnzaad...). Klaar!
Als je van mij als kerstcadeautje het vruchtensiroop hebt gekregen en dat inmiddels nog niet helemaal op hebt gesmikkeld, dan kun je dat eroverheen sprenkelen voor een waar feestontbijt!